V okrese Stará Ľubovňa bolo 12 obcí s jedným kandidátom

27.11.2010 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa 27. novembra (TASR) – V okrese Stará Ľubovňa bolo 12 obcí, v ktorých sa o post primátora uchádzal iba jeden kandidát.
Vo väčšine z nich si svoj pôvodný post udržali starostovia, ktorí obce viedli v doterajšom volebnom období.
Zapisovateľ Obvodnej volebnej komisie v Starej Ľubovni Mikuláš Majer informoval, že podľa neoficiálnych výsledkov ostal v Hajtovke starostom Pavol Nosek (Smer-SD, KDH, SNS, SDKÚ-DS). Volebná účasť tu bola takmer 50 percent. Ďalším starostom, ktorý ostáva na svojej pozícii, je Miroslav Pokrivčák z Hraničného (Smer-SD, KDH). V obci Vislanka bola volebná účasť takmer 45 percent, voľby tu vyhral Dušan Firment (Smer-SD). V Kremnej si svoj post udržala Zdenka Stampiaková (Smer-SD), volebná účasť tú však bola len 15,85 percenta.
O jednom kandidátovi sa v obvode Stará Ľubovňa rozhodovalo ešte v obciach Haligovce, Kyjov, Lesnica, Nižné Ružbachy, Obručné, Plavnica, Šambron, kde ostáva starostom Štefan Petrus, a tiež v obci Šarišské Jastrabie. Voľby v územnom obvode Starej Ľubovne prebehli podľa Majera bez väčších problémov. Obavy sa nepotvrdili ani v Podolínci, kde sa mal klásť väčší dôraz na priebeh volieb a sčítavanie hlasov.
 

Vyberte región